KC1 haakt voorlopig af

Zaterdag 7 oktober 2017 ronde 2 van de meesterklasse. Na onze zure nederlaag in de 1e ronde moest een overwinning op het gepromoveerde BSG de start van ons herstel worden. BSG dacht daar anders over, want zij kwamen vol op en hadden de 1e wedstrijd wel gewonnen. Gelukkig was Wouter Spoelman teruggekeerd van zijn wereldreis. Afgetraind, strak kapseltje met een trendy getrimd baardje liet hij zien waarom hij op bord 1 zat. Sokolov werd in de opening overspeeld, maar toen de opening overging in het middenspel vergat Wouter zijn voordeel te verzilveren en trok Sokolov de partij naar zich toe. Gelukkig was het nog wel binnen de remise marge.
 
Christov liet zien dat bord 8 eigenlijk te laag voor hem is. Al 4 jaar ongeslagen en dan ziet schaken er heel makkelijk uit en ook nu was het weer snel een puntje. Dat schaken toch niet makkelijk is liet de coach zien, die zichzelf had opgesteld als vervanger van Ilias, kansloos en zo stonden we weer gelijk.
Als verrassing had BSG een in Amsterdam woonachtige Spanjaard aangetrokken. David werd zijn tegenstander. Saai potje en op het moment dat een toren en ongelijk loper eindspel ontstond kreeg David remise aangeboden. Gelegenheidscoach Edwin Rutte gaf aan dat David nog even moest doorspelen voor het team en dat over 10 zetten remise ook OK was. Daarna ging onze Spaanse vriend in de fout en maakt David het technisch zeer bekwaam af. Dit zou dan ook de enige meevaller blijken deze middag. Lennart had een lastige middag en stond al vrij snel iets minder. Toen hij ook nog eens een kwal moest geven en er geen compensatie meer te vinden was gaf hij op.
 
Jasel liet vandaag ook weer zien dat hij een echte versterking is voor KC1. Met zwart kwam hij vrij snel goed te staan en toen de zware stukken eraf waren werd de vrije a-pion uiteindelijk de killer. Ali speelde op zijn Ali’s. Niet de meest logische zetten spelen, maar wel altijd gevaarlijk met veel tactisch grappen. Ongetwijfeld heeft Ali het ergens laten liggen, maar zwart hield alles netjes bij elkaar.  Mig op 3 liet zien dat hij ietsje sterker is dan zijn tegenstander en dat is vaak genoeg op dit niveau, toen de Haarlemse IM Willemze op de 40e een kans kreeg en die niet pakte was Mig er snel bij om af te wikkelen naar een gewonnen eindspel. Zo was het 5-3 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Q stond de hele middag tegen de vesting van Ris aan te kijken. Een remise aanbod werd dan ook afgewezen, want hij kon dit nooit verliezen, maar toen Ris voor de eerste keer over de middenlijn kwam blunderde Q en kon hij eigenlijk gelijk opgeven. Q speelde nog met veel walging verder, maar Ris pakte het volle punt. Als je dan 5-4 voor staat en Loek speelt nog dan zou je denken dat dit genoeg is, maar op zijn verjaardag (45 jaar jong!) was Loek iets te nonchalant en de stelling die ontstond was 90% van de tijd remise, behalve….deze stelling dus en die werd dan ook technisch knap uitgetikt. 5-5, maar het voelt als een nederlaag. De landskampioen is even de draad kwijt, maar dat had AJAX vorig seizoen ook. Bij de Pizzeria was weinig te merken van chagrijn. Er werd gezongen voor Loek, gelachen en gefeest. De stemming zit er nog goed in. Op naar 4 november thuis tegen Pathena.

BSG - Kennemer Combinatie

Ronde: Ronde 2

Thuis Uit Score
Sokolov , I. (Ivan) (2616) Spoelman , W.A. (Wouter) (2568) ½ - ½
Andersen , M. (Mads) (2567) Wely van, L.F.A.M. (Loek) (2678) 1 - 0
Willemze , T. (Thomas) (2417) Admiraal , M. (Miguoel) (2427) 0 - 1
Pardo Simon , D. (David) (2477) Klein , D. (David) (2511) 0 - 1
Ris , R. (Robert) (2411) Ducarmon , Q. (Quinten) (2485) 1 - 0
Beek van, A. (Alexander) (2232) Lopez , J. (Jasel) (2303) 0 - 1
Riemersma , L. (Li) (2439) Bitalzadeh , A. (Ali) (2376) ½ - ½
Groote de, E. (Ewoud) (2302) Kleijn , C.D. (Christov) (2459) 0 - 1
Erwich , F. (Frank) (2350) Dek , L. (Lennart) (2294) 1 - 0
Poel van der, H. (Henk) (2226) Duijn , R. (Rob) (2182) 1 - 0
  5 - 5

Onderwerp: