KC2 haakt voorlopig af bij titelrace

Ik wil verder niemand de schuld geven. Vooral omdat ik zelf verloor (ook nog met een slechte pot) en we met het kleinste verschil verloren. Shame on me. Maar die kabouters moeten nu toch eens gaan vlammen, daar het per slot van rekening hakkabouters voor. Met 7,5 uit 19 begint de associatie met Kabouter Lui van de plopperplopmansen van onze zuiderburen zich hinderlijk op te dringen.

Detail: voor het gemak reken ik Max volkomen ten onrechte bij de kabouters en Div bij de oude lullen maar het praat makkelijk 4 tegen 4. Tegen Philidor Leiden had er meer in gezeten, maar het kwam er niet uit.

Er waren soepele overwinningen te noteren voor Ome Jan (TPR 2299 tot nu toe) en Ome Daan (nu hij vader is mag dat). Niks op af te dingen, gewoon goed geschaakt, bier verdiend.

Nepkabouter Max was aan bord 1 gezet. Het hielp. Het was een punt. Best goed gespeeld van onze Max allemaal, maar hij vond het nog wel nodig een stuk weg te blunderen in tijdnood, om er tot zijn geluk achter te komen dat er nog een ultieme mattruc inzat wat allemaal net werkte. Plopperdeplop.

Veel ander feest was er niet. Derk vergat f5 door te drukken en kwam er niet aan te pas tegen de sterke Kuijf. Shit happens. Gonogo alias Benjamin Bokbier stond straal gewonnen maar het was ingewikkeld in tijdnood en dan grijp je wel eens mis. When the shit hits the fan.

Edwyn dacht beter te staan in het eindspel, het leek me onduidelijk maar wel gevaarlijk om op winst te spelen. Dat bleek. Tyro stond eerst slechter toen gewonnen toen verloren, dus remise ok, we kunnen er mee leven.  Rest Captain Cook die een heldhaftige poging deed van zijn honderd procent af te komen op het slechtst denkbare moment. Captain bedankt.

Het traditionele jaarlijkse bacchanaal bij the Cook thuis na afloop  maakte een en ander goed, maar ik wil meer volgend jaar. Kabouters aan de slag, laat die oude lullen eens eindelijk zien hoe het moet.
 

Onderwerp: